Sevkiyat ve mal kabulün yoğun olduğu depolarda, adres bazlı depo yönetimi bir zorunluluk hali almaktadır. Ürünlerinizin hangi alanda (raf, blok, hücre) olduğunun bilinmesi, yerleştirme de planlanan depolama alanlarına dikkat edilmesi, palet bazlı hareketlerin uygulanması, bu süreçlere özel bir yazılım sisteminin getirilmesini gerektirmektedir. Depolama alanlarının en verimli şekilde kullanılmasının yanında, depo yönetim sistemlerinin bir amacı da depo personelinin, el terminallerinin, taşıma araçlarının ve sürücülerin de diğer kaynaklar gibi en verimli şekilde kullanılmasını sağlamaktır.

Depo Yönetim Sistemi (WMS) ile bir işletmede yer alan hammadde girişi ile başlayan, üretim, depolama, sevkiyat ve hatta bazı durumlarda bölge dağıtım depoları arasındaki süreçlerin entegrasyonu ve bütünleşik yönetimi sayesinde işletmenin tedarik zincirinde ki tüm hizmet kalitesinin artmasını sağlar ve dolayısıyla müşteri memnuniyetini artırır. Tüm depolama süreçleri tek noktadan yönetilip takip edilebildiği için insan kaynaklı hatalar en aza indirilir ve maliyetler düşer, verimlilik artar.  

Depo Yönetim Sistemi (WMS) Yazılımlarının avantajları nedir?Depo yönetim sistemi (WMS), bir işletmenin tüm envanterini görünür kılan bir yazılım çözümüdür ve tedarik zinciri sipariş yönetimi operasyonlarını dağıtım merkezinden müşterinizin rafına kadar yönetir. Eğer Depo yönetim sistemi (WMS) kurulumunu doğru firma ve doğru uygulama ile yapar ve yönetirseniz yukarıda bahsettiğimiz kazanımlara ulaşmanız daha hızlı olacaktır. Bu konuda doğru tedarikçi ve doğru yazılım çözümlerini seçmenizde ve uygulamanızda İNNOVA Kurumsal Eğitim ve Danışmanlık olarak etkin bir hizmet sunmaktayız. 

Cemil ÇINAR – Kıdemli Tedarik Zinciri Danışmanı – İnnova Eğitim Kurucusu


Hikaye Anlatıcılığı: Farklı Düşün Farklı Anlat

Hikâye anlatıcılığı ve hikâyeleştirme… Son zamanlarda bu kavramları oldukça fazla duyar olduk değil mi? Bu kavramlar artık giderek popülerleşiyor, sıklıkla kullanılıyorlar. Uzun zamandır ortalıklarda görünmeyen hikâye anlatıcıları yeniden kapımızı çalmaya başladı. Ve hatta artık evlere değil sahnelere de konuk oluyorlar. Fakat hikâye anlatıcılığı sadece sahne sanatı olarak değil iş dünyasında da çok değerli bir beceri olarak görülüyor.

Çok büyük şirketler hikâye anlatıcılığı ve hikâyeleştirmenin gücünden yararlanmak istiyor. Microsoft, IBM, Nike gibi dev şirketlerde “Chief Storytelling Officer” veya “Chief Storyteller” gibi pozisyonlar mevcut. Yani “Baş Hikâye Anlatıcısı.”

Hikâye Anlatıcılığı günümüzde yeni anlamlar kazanıyor. Artık hikâye anlatıcılığı dendiğinde sadece anlatıcılık sanatını değil, iş dünyasında aranan bir yetkinliği anlamamız gerekiyor. Bu kitapta hikâye anlatmanın tekniklerini öğrenirken dünyanın en iyi TEDx konuşmacılarının analizlerini de göreceksiniz. İş dünyasında ya da sosyal hayatınızda başarınızı bu kitapla yukarılara taşıyın, hikâyelerinizi etkili anlatın!