Sürdürülebilirlik nedir?

Üretimin ve çeşitliliğinin devamlılığı sağlanırken insanlığın yaşamının daimî kılınabilmesidir. Başka bir ifade ile sürdürülebilirlik, kendi ihtiyaçlarımızı, gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden karşılayabilmemizdir.

Sürdürülebilirlik bütünsel bir yaklaşımı ele alır ve sürdürülebilirlikten bahsedebilmek için bu kavramların dengeli bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir.

Sosyal Gelişim: sağlık, hayat ve eğitim kalitesinin tüm toplumlar için tatmin edici bir düzeye ulaşması konusuna da odaklanarak sosyal gelişimi destekler. İnsan ilişkilerinin zenginleştirilmesi güçlendirilmesine ek olarak insanların bireysel ve grup olarak hedeflerine ulaşması sağlanır.

Çevre Koruma: çevre ve doğada yer alan kaynakların tükenebilir olduğunu ve bu nedenle bu kaynakları akılcı yaklaşımlar ile kullanmaya odaklanır. Ekosistemlerin bütünlüğü ve esnekliği korunur.

Ekonomik Büyüme: çevreye zarar vermeden, toplumları refaha kavuşturacak ekonomik büyümeyi sağlamaya odaklanır. Mal ve hizmet tüketimi artarken, insan refahının yükselmesi hedeflenir.

Tedarik Zinciri YönetimiTedarik Zinciri Nedir? Tedarik Zinciri Yönetimi Temel Kavramları Nedir? Tedarik Zinciri Yönetimi Ne Sağlar? yazımızda da bahsettiğimiz şekilde Pazardaki rakiplere ve ani değişimlere karşı direnç kazandırmaktadır. Günümüzün artan rekabet koşullarında rakiplerden farklılaşmak için Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimini daha da önemli bir konu haline gelmektedir. Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi, bahsedilen 3 bütünsel kavramı (sosyal gelişim, çevre koruma, ekonomik büyüme) müşterileri de içine alarak paydaşlarınızın da gereksinimlerini karşılamaktadır. Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi sosyal gelişim kavramı; gerçekleştirdiğiniz veya desteklediğiniz sosyal sorumluluk çalışmalarını ve insani ilişkileri kapsamaktadır. Çalışma şartlarını (kariyer fırsatları, sosyal haklar) ve çalışma ortamlarının iyileştirilmesini, İSG farkındalığının arttırılmasını, doğru tedarikçi seçimini, sağlık ve yasal zorunluluklara uymayı kapsamaktadır. Çevre koruma ise; yeşil ürün, yeşil ambalajlama, yeşil satın alma, geri dönüştürülebilir malzeme kullanımı, atık yönetimi, çevresel yasal şartlara uyumluluk ve yeşil lojistik, kaynakların verimli kullanımı ve yalın üretimi kapsamaktadır. Ekonomik büyüme ise; toplam maliyet, toplam gelir, verimlilik, yatırımın geri dönüşü, zamanında teslimat, tedarikçi rekabetçiliğini kapsamaktadır. 

İNNOVA Kurumsal Eğitim ve Danışmanlık olarak sunduğumuz Tedarik Zinciri Yönetimi Danışmanlığı konularında İhtiyaçların tespit edilmesinden projelendirme aşamasına ve hatta saha uygulamalarına kadar E2E (uçtan uca) geniş bir servis yelpazesi ile rekabette bir adım önde olmanız için sizlere eşsiz bir müşteri deneyimi sunuyoruz.

Cemil ÇINAR – Kıdemli Tedarik Zinciri Danışmanı – İnnova Eğitim Kurucusu


Hikaye Anlatıcılığı: Farklı Düşün Farklı Anlat

Hikâye anlatıcılığı ve hikâyeleştirme… Son zamanlarda bu kavramları oldukça fazla duyar olduk değil mi? Bu kavramlar artık giderek popülerleşiyor, sıklıkla kullanılıyorlar. Uzun zamandır ortalıklarda görünmeyen hikâye anlatıcıları yeniden kapımızı çalmaya başladı. Ve hatta artık evlere değil sahnelere de konuk oluyorlar. Fakat hikâye anlatıcılığı sadece sahne sanatı olarak değil iş dünyasında da çok değerli bir beceri olarak görülüyor.

Çok büyük şirketler hikâye anlatıcılığı ve hikâyeleştirmenin gücünden yararlanmak istiyor. Microsoft, IBM, Nike gibi dev şirketlerde “Chief Storytelling Officer” veya “Chief Storyteller” gibi pozisyonlar mevcut. Yani “Baş Hikâye Anlatıcısı.”

Hikâye Anlatıcılığı günümüzde yeni anlamlar kazanıyor. Artık hikâye anlatıcılığı dendiğinde sadece anlatıcılık sanatını değil, iş dünyasında aranan bir yetkinliği anlamamız gerekiyor. Bu kitapta hikâye anlatmanın tekniklerini öğrenirken dünyanın en iyi TEDx konuşmacılarının analizlerini de göreceksiniz. İş dünyasında ya da sosyal hayatınızda başarınızı bu kitapla yukarılara taşıyın, hikâyelerinizi etkili anlatın!